Doom 3 är det tredje spelet inom en serie spel och det första spelet blev en favorit bland många spelare när det släpptes. ID Software är utvecklaren av Doom-spelen och Doom 3 släpptes år 2004 både till PC och Mac. Även spelkonsolen Xbox fick en utgåva av spelet och 2005 lanserades även en expansion till det. Doom 3 är inte en uppföljare utan ett helt eget spel men grundprincipen är densamma som i föregångarna. Du springer runt i rymden och skjuter ihjäl olika demoner och monster som dykt upp på olika rymdbaser. Miljöerna är klaustrofobiska och spelets tema är övernaturligt.

Handling

Doom 3 tar plats vid en stor forskningsbas i rymden år 2145 och själva basen är etablerad på planeten Mars. När du anländer till basen öppnas en portal upp till helvetet och hela basen invaderas av olika demoner. Du måste sedan på egen hand kämpa dig igenom hela anläggningen och skjuta ihjäl alla demoner och monster som korsar din väg. Huvudmålet är även att förhindra dem att nå jorden och som spelare är det din uppgift att klara av allt helt ensam. Musiken är skapad av Chris Vrenna som är medlem i bandet Nine Inch Nails. Detta betyder att den är av högsta klass.

Sammanfattning

Doom 3 är ett skräckspel som utspelas på planeten Mars och din huvudsakliga uppgift är att skjuta ihjäl så många demoner som möjligt. Detta kan låta enkelt men det som gör det utmanande är att du måste navigera runt ett enormt komplex medan du ständigt blir anfallen av diverse monster. Spelet ger dig tillgång till flera olika vapen som du kan använda dig av för att besegra demonerna och precis som i första utgåvan har du tillgång till vapen som motorsåg, dina knytnävar eller plasmavapen. Det finns en hel uppsjö av vapen att använda dig av och allt sker medan du lyssnar på rockig musik.